Подкрепете ни!

Пътуващите сандъчета обикалят малки и големи населени места в България по заявки на библиотекари и учители. За да отговорим на интересите и нуждите на читателите от 0 до 16 г. и техните родители и учители, ние се стремим да изпращаме на път нови книги, с високо качество на изданията, красиви илюстрации, осъвременен език… Изпращаме на пътешествие книги, които превръщат децата в читатели и ги привличат както със своя ум, така и със своя външен вид.

Сандъчетата правят 5-6 пътувания и след това книгите в тях остават за фонда на библиотеката, където са достигнали. Защо? Защото от твърде честа употреба изданията престават да изглеждат добре. Затова непрекъснато се нуждаем от нови книги, както и от сандъчета, в които да ги настаняваме.

Как можете да ни помогнете?

  • Направете дарение

То може да бъде под формата на:

  1. Средства за закупуване на книги и сандъчета – през PayPal или банкова сметка*
  2. Нови книги (предварително съгласувани като заглавия с екипа ни) – свържете се с нас на editors@detskiknigi.com
  • Помогнете ни като доброволец

Книгите от Пътуващите сандъчета са регистрирани в международната платформа Bookcrossing и получават свой уникален BCID номер, който позволява на читателите да се свързват през прочетената книга. Периодично се налага да регистрираме големи количества получени/закупени книги и имаме нужда от доброволци. Пишете ни, ако проявявате интерес да ни помагате в това начинание: editors@detskiknigi.com

За да развием проекта, бихме искали да подготвим повече „Сандъчета с идея“, както и бебешки сандъчета „Книжен старт“, подходящи за децата от 0 до 5 години. За тяхната направа са ни необходими не само книги, но и средства за закупуване на детски играчки/материали за творческа работа. Ако решите да ни подкрепите, може да го направите чрез дарение през PayPal или банкова сметка*.

* Титуляр: Фондация „Детски книги“

IBAN: BG21FINV91501216063431

BIC: FINVBGSF

Банка: ПИБ АД