Пътуващо сандъче пристигна и в Бургас

Нашите приятели от Детски отдел на РБ „П.К. Яворов“ в Бургас с радост споделиха, че вече са първата спирка на пътуващо сандъче №19, с което пътуват книги, номинирани в наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015. Малките им читатели ще имат възможност да си избират книжки до Великден, а първите вече са го направили. Ето какво ни разказаха библиотекарите от детския отдел за запознаването на децата с идеята за пътуващите книги:
„За първоначалната им реакция от въпросите, които задават, разбрахме, че: пътуването на книгите е нещо като приказка, защото има „сандък“, има „пътуване“, макар без килимче, има „избор“, има „край“… съвсем като в приказките – „приключенско“ и „забавно“. Ако книгата им хареса, смятат че е добре да я има в библиотеката „непрестанно“. Накратко: „Пристигащите и заминаващите книги са интересна работа“, сподели Златко (7 г.).“
Повече за проекта, чийто координатор е фондация „Детски книги”, можете да научите на https://libchest.com/, а ако желаете такова сандъче да посети и Вашата библиотека или училище, можете да се включите като попълните онлайн формуляр за заявка.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *