Пътуващо сандъче с книги пристигна и в пловдивско читалище

Тази седмица Сандъче №1 от пътуващите буккросинг сандъчета на ББИА пристигна в пловдивското читалище „П. Р. Славейков-1908“. Екипът на читалището, както и неговите посетители и читатели, приветстват инициативата на ББИА и фондация „Детски книги“, имаща за цел да предостави на българските библиотеки книги за деца от най-ранна до юношеска възраст посредством сандъчета-пътешественици. По случай пристигането на пътуващото сандъче читалището беше посетено от първокласници от СОУ „П. Хилендарски“ – Пловдив.

Проект “Пътуващите сандъчета” е инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.

Повече за проекта, чийто координатор е фондация „Детски книги”, можете да научите на https://libchest.com/, а ако желаете такова сандъче да посети и Вашата библиотека или училище, можете да се включите като попълните онлайн формуляр за заявка.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *