Самоковската библиотека посрещна „Пътуващо сандъче“ № 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На редакторската поща получихме известие от екипа на Общинска библиотека „Паисий Хилендарски“ в гр. Самоков, с което библиотекарите ни съобщават, че на 29 април при тях е пристигнало „Пътуващо буккросинг сандъче“ N 2. Децата са посрещнали книжките с голям интерес и са се заинтригували от кампанията на Българската библиотечно-информационна асоциация.

Идеята на проекта “Пътуващите сандъчета”  е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.

Повече за проекта, чийто координатор е фондация „Детски книги”, можете да научите на https://libchest.com/, а ако желаете такова сандъче да посети и Вашата библиотека или училище, можете да се включите като попълните онлайн формуляр за заявка.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *