Четенето е забавно с пътуващо сандъче с книги

Пътуващо сандъче с книги, номинирани в категории „Изследователи“ и „Нещотърсачи“ на Награда „Бисерче вълшебно“ 2018 пристигна в класната стая на учениците от ІІІ б клас на Трето ОУ „Братя Миладинови“ – Гоце Делчев, с класен ръководител Емилия Москова. Това е поредното сандъче, което пристига при учениците, като този път в него има интересни заглавия от различни области – енциклопедии, художествена литература, музика.

„С голяма еуфория третокласниците започнаха да избират и четат. Първото дете, успяло да прочете книга от сандъчето в този ден бе Стефан Георгиев.“ научаваме за реакциите на децата от публикация на сайта на училището.

Книгите ще гостуват в паралелката около два месеца и после ще потеглят към друг град в България и следващите малки читатели. До 15 април децата от ІІІ б клас ще участват в онлайн гласуване за Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2018 и ще посочат любимите си книги в своята възрастова категория „Изследователи” (9-11г.) и категорията за нехудожествена литература „Нещотърсачи”.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *